"Mensen om me heen zeggen de laatste tijd vaak tegen me dat ik heel erg positief veranderd ben."

Referenties

Christel, sinds ik drie maanden geleden gestopt ben met haptotherapie gaat het met mij nog steeds erg goed. Ik heb veel meer rust in mijn hoofd en dingen waar ik me voorheen erg druk om kon maken wuif ik tegenwoordig erg snel weg. Ik maak veel tijd voor mezelf vrij en hou goed in de gaten of afspraken te veel worden. Het geeft enorm veel rust om mezelf op de eerste plek te zetten. In het begin moest ik er nog aan wennen, maar nu zit het in mijn systeem.

Grappig om te merken hoe ikzelf en iedereen om mee heen hier op reageert. Ik voel me niet meer schuldig dat ik voor mezelf op kom, en dat zorgt voor enorm veel rust en zelfwaardering. Mensen om me heen zeggen de laatste tijd vaak tegen me dat ik heel erg positief veranderd ben. Door aan mijn kernovertuigingen te werken heb ik mezelf herontdekt en ik ben er echt een vrolijker, gelukkiger en betere versie van mezelf door geworden.

Dankjewel.

 

Christel dankzij het coachingstraject ben ik voor het eerst in jaren bezig met het nadenken over mijn toekomst én over hoe ik kan bereiken wat ik wil bereiken. Vooruit kijken vond ik altijd heel eng omdat ik geen vat had op de toekomst en niet wist wat ik er van moest verwachten. Nu maakt dat me weinig meer uit. Ik omarm de toekomst en de mensen met wie ik hem wil maken.

Susan

 

Christel, ik kwam van heel ver toen ik bij jou in therapie kwam. Burn-out, laag zelfbeeld, getraumatiseerd door heftige ervaringen in mijn jeugd etc. dit alles maakte me een bange jongen die niet wist wat het was om van mezelf te mogen houden.

Dankzij de EMDR en de hapotherapeutische begeleiding ben ik geworden wie ik daadwerkelijk ben. Ik heb rust gevonden in mijn leven, kan de heftige ervaringen uit mijn jeugd benoemen en er zonder heftige emoties over praten. Alles heeft een plek gekregen. De kleine bange jongen in me en de volwassen man hebben elkaar in de armen gesloten en zijn voor altijd bondgenoten geworden. Het heeft veel rust en inzicht gegeven. Nu heb ik weer energie om de draad op te pakken en met mijn leven verder te gaan. Ik krijg veel reacties van mensen om me heen dat ik zo ontspannen over kom en dat ik zoveel sprankelender ben dan in het verleden. Geweldig toch?

Dankjewel!

 

Christel, Ik lig in mijn bed, bedenk wat EMDR (en hapto) voor me betekend hebben in de afgelopen drie maanden en ik kom weer tot de conclusie dat ik innerlijk ben gegroeid, zelfverzekerder en onafhankelijker ben geworden... Uit het niets komt de volgende gedachte naar boven: toch apart dat ik na al die jaren van ontevreden zijn over mijn dunne haar het toch nog steeds lang heb. Ik word er eigenlijk alleen maar onzeker van en draag al 2 maanden elke dag een muts - en daarvoor ook al jaren praktisch elke dag. Dat lange haar is eigenlijk gewoon een kenmerk van de oude ik... dat ben ik niet meer... Twee minuten later ligt er 20 cm haar in de wasbak (om 1 uur 's nachts!). Het eerste wat ik denk... 'Zo, wat voel ik me bevrijd...' Hahaha, ik zat er nog even aan te denken om het te millimeteren, maar dat leek me ook een beetje radicaal. Van de week maar even naar de kapper om het recht te laten knippen, maar ik heb zowel een aanzienlijk frisser koppie alsmede een aanzienlijk frissere kijk op mezelf.

Dankjewel, Peter

 

Christel ik wil je enorm bedanken voor jouw begeleiding. Doordat Merijn in mijn benen kneep tijdens de weeën en mij toesprak lukte het mij de weeën aan te gaan, precies in de sfeer die we voor ogen hadden. Ik had in het geboorteplan geschreven dat ik het op haptonomische manier wilde proberen, maar dat als de verpleging of de verloskundige zag dat dit niet werkte wij openstonden voor tips en adviezen. Ze hebben ons de hele bevalling onze gang laten gaan, we waren echt een team en kregen hier later complimenten over. Dus dankjewel! Door jouw begeleiding hebben we Sara op deze intieme manier op de wereld kunnen zetten. Merijn spreekt ook over 'onze' bevalling. Daar reageren anderen heel verbaasd op maar wij weten dat het echt zo was!

Sandra en Merijn

 

Christel, door de emdr behandeling ben ik echt een ander mens geworden. Ik heb nog niet eerder zo'n opgeruimd gevoel in mijn hoofd gehad en ik word niet langer beheerst door angst. Heel erg bedankt.

Jeroen