"Mensen om me heen zeggen de laatste tijd vaak tegen me dat ik heel erg positief veranderd ben."

Over Christel

Christel van der KaadenIk ben sinds 1979 werkzaam in de gezondheidszorg; aanvankelijk als verpleegkundige op een couveuse afdeling, later als docent en stafmedewerker bij een R.O.C. verbonden aan de opleiding voor verpleegkundigen.

Tijdens mijn eerste zwangerschap, ik studeerde destijds gezondheidswetenschappen aan de Universtiteit Maastricht, kwam ik via zwangerschapsbegeleiding in aanraking met haptonomie. Dit fascineerde mij zo dat ik besloot de opleiding te gaan volgen aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. In de loop der jaren heb ik achtereenvolgens de basis- en therapieopleiding, de opleiding zwangerschapsbegeleiding, de opleiding N.L.P. en vele bij- en nascholingstrajecten gevolgd.

Na ruim 20 jaar in Schiebroek gevestigd te zijn ben ik onlangs verhuisd naar Hendrik-Ido-Ambacht, daar is ook de praktijk gevestigd. De nieuwe praktijk is 15 km. verwijderd van het oude adres en goed met de auto en per openbaar vervoer bereikbaar.

In de loop der jaren heb ik mij gespecialiseerd in traumaverwerking, hiervoor heb ik diverse nascholingen en een e.m.d.r. opleiding gevolgd. Deze behandelwijze voor mensen die getraumatiseerd zijn pas ik al jaren met succes toe, vaak in combinatie met/ingebed in een traject haptotherapie.

Tevens begeleid ik stellen tijdens de zwangerschap of bij relatieproblemen. De opleiding relatietherapie die ik heb gevolgd is gebaseerd op de principes van E.F.T. (emotionally focussed therapy), een methode die is gebaseerd op de hechtingstheorie en daarmee naadloos aansluit op haptotherapie.